Tramps White Lion – Rocking the USA (2CD)

tramps_white_lion-rocking_the_usa.jpgTja, eigenlijk kan het niet, maar ik vind de eerste cd van Tramp’s White Lion, de live-dubbelaar Rocking the USA, best leuk. En waarom zou dat dan niet kunnen, Prikkie? Nou, vooral omdat zanger Mike Tramp eigenlijk niet kan zingen. Bij studio-cd’s kan hij dat nog aardig verbloemen, maar live is er geen ontkomen aan. Hij heeft een dunne en verre van toonvaste stem, waarbij je toch echt zo nu en dan met samengeknepen billen zit te luisteren. Maar ja, het songmateriaal is niet verkeerd, want het is bijna allemaal uit de White Lion-tijd. Huh? Was dit niet White Lion dan? Nee, dit is Tramps White Lion, het resultaat van juridisch geharrewar met andere leden van het vroegere White Lion. Tramps White Lion bestaat uit Mike Tramp en vier ingehuurde krachten, onder wie Jaded Heart’s Henning Wanner en de Australische gitarist Jamie Law. De band heeft er zin in en ook al is het allemaal niet vlekkeloos, ze doen hun stinkende best. De mix van Michael Wagener is perfect, alle instrumenten komen goed uit de verf. Het voordeel van een livealbum is bovendien dat de wat gladde radiorockproductie verdwenen is. Wat rest is een lekker stevig uitgevoerde serie retecommerciële songs. Een livedubbelaar met nummers van je oude bandje als debuut blijft raar, maar het werkt. Inmiddels is Tramps White Lion blijkens Tramps eigen website overigens alweer ten grave gedragen. O ja, één nummer is niet van White Lion: de afsluiter heet “Radar Love”…


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

 1. quote: “Nou, vooral omdat zanger Mike Tramp eigenlijk niet kan zingen”.
  wat een onzin is dit, denken jullie nou echt dat een gitarist als steve lukather meedoet op een solo album van Mike Tramp als deze niet kan zingen???
  deze man is juist heel erg goed, zingt zeer emotioneel en bevlogen en met een geweldige melancholiek in zijn stem!
  gewoon eens live beluisteren!
  moet je gewoon doen!
  top off the bill!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *