Geroutineerd zwaait de zuster de deur open, terwijl ze haar reclamepraatje afdraait:’Ik weet zeker dat uw oom het prima naar zijn zin zal hebben, hier in het Rusthuis voor Vermoeide Sessiemuzikanten. Geen lawaai, geen verplichte activiteiten, de bewoners rusten vooral.’ Plots kijkt ze ontstemd naar een deur waarachter de nodige herrie te ontwaren is. Ze beent naar de betreffende deur, gooit ‘m open en roept:’Meneer Lukather! Wat denkt u wel!’ De bewoner verstaat haar niet, knipoogt schalks naar de zuster en laat z’n gitaar nog eens gieren. Terwijl de zuster verontwaardigd wegbeent, neem ik even een kijkje binnen.

Hee, is dat niet…? Ja, verrek, Greg Phillinganes (Clapton, Michael Jackson) als toetsenist en zanger in plaats van Steve Porcaro. Maar verder is het toch echt Toto. Maar potdorie, wat knallen ze! “Falling In Between”, wat een lekker gitaarwerk, wat een mooie zanglijnen! “Taint your world”, dat is soms net een Deep Purple-gitaar-en-toetsenduel á la Morse en Lord! Natuurlijk, er zit ook wat braver spul tussen, maar allesbehalve het automatische-pilootwerk dat ze óók gemaakt hebben. Okee, de koortjes in de gospel “Spiritual Man” zijn té dik aangezet en de song wat voorspelbaar. Nou ja, de uitzondering die de regel bevestigt, blijkbaar. Want erg vermoeid klinken deze muzikanten niet. Integendeel, Toto klinkt weer geïnspireerd en fris en dat is in hun lange carrière ook wel eens anders geweest. Ze zullen ongetwijfeld het rusthuis uitgegooid worden, maar daar hoeven we niet om te treuren…

Toto – Falling In Between
(Frontiers / Rough Trade)