Het viel nog niet mee om Ian Gillan‘s Live In Anaheim te pakken te krijgen. Cd-winkels in Utrecht hadden ‘m niet, een online bestelling kwam alsmaar niet binnen. Tot ik een aantal trainingen in Rotterdam moest geven, met uitzicht op een van de betere cd-ketens. Ik wandelde binnen en zag de cd van afstand al staan. De cd ging direct de mp3-speler op en is daar niet meer vanaf gekomen. Dit dubbelalbum bevat songs van Deep Purple (inclusief zelden live gespeelde tracks als “Into The Fire” en “Not Responsible”), Gillan (“Unchain Your Brain”, “No Laughing In Heaven”), solo-werk (“No Worries”), classics (“Have Love Will Travel”, Leiber en Stoller‘s “Trouble”) en zelfs twee tracks van Ian Gillan’s gitarist/producer/manager Michael Lee Jackson, waarvan met name het instrumentale “Rivers Of Chocolate” heerlijk is. Kortom, Gillan gebruikte dit als een uitstapje van Deep Purple en dat is te horen. De songs zijn over het algemeen zeer ontspannen uitgevoerd – als het dat niet sowieso al is, zoals de rockreggae “No Worries” – en met gezellig gebabbel van Gillan over zijn brother Michael Lee Jackson en hun father, Purple-producer Michael Bradford. De band is geen Deep Purple, maar dat was duidelijk ook niet de opzet. Wel is het een clubje kundige mannen-op-leeftijd die muziek zo leuk vinden dat ze een rijtje concerten geven. Gewoon omdat het kan. Deze cd laat horen dat dat ruim voldoende is.

Ian Gillan – Live In Anaheim
(Edel / V2)