Muffx - Small Obsessions cover

Muffx – Small Obsessions

Omverblaasplaatje

Vrijwel elk jaar is er zo’n plaat die me gaandeweg helemaal omverblaast. Vorig jaar was dat Birds of Avalon‘s Bazaar Bazaar en in iets mindere mate hun Outer Upper Inner EP, maar hun nieuwe album Uncanny Valley kan me tot nu toe niet zo bekoren. Gelukkig zijn er dan ineens een stel rare Italianen, die als Muffx mijn omverblaasalbum van 2009 uitbrengen.

Het nodige aan stoner en psychedelica, gekoppeld aan ijzersterke melodieën, net als Birds Of Avalon. Maar waar Birds Of Avalon zo nu en dan een afslagje richting garagerock nam, komt Muffx soms met leuke poppy elementen, chansonneuze intro’s, zwoel-Spaanse- en Balkandeuntjes of westernachtige intermezzo’s. De meeste van die elementen komen bijna allemaal tegelijk ook nog eens voorbij in de 13 minuten durende afsluiter met ingebouwd pauzedeuntje en hidden track “1480 Invasion”.

Stoner is enorm uit, ik weet het. Drive Like Maria schijnt bijvoorbeeld matig te verkopen, terwijl het voor mij toch ook al een omverblaasplaatje was. Muffx heeft ten opzichte van de hardcore stoner echter voldoende andere elementen om te zorgen dat ook buiten het genre liefhebbers te vinden zijn voor deze muziek. Ik heb m’n omverblaasplaat in elk geval te pakken voor dit jaar.

Muffx – Small Obsessions
(Go Down / Sonic)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *