Scheepers – Scheepers

Scheepers - ScheepersGut, wat voel ik me ontzettend mainstream vandaag. Bij de Oscars zijn twee muzikanten tot winnaar uitgeroepen die in mijn cd-collectie voorkomen. Beiden weliswaar maar éénmaal (Randy Newman met een verzamelaar en Trent Reznor met het industrial-metalproject Two met Rob Halford en John 5), maar toch, ik wist niet dat ik het in mij had, zeg maar. Wat dat betreft past Scheepers beter in de mainstreamarme oase die mijn muziekcollectie is. Scheepers (zanger bij Primal Fear en ex-Gamma Ray) debuteert met een solo-album. Met een indrukwekkend lijstje aan gasten trouwens: Primal Fear-collega´s Mat Sinner – die ook de van testosteron druipende productie deed – en Magnus Karlsson op het hele album en daarnaast bijdragen van “Metal” Mike Chlasciak (Halford), Kai Hansen (Gamma Ray), Sander Gommans (HDK, ex-After Forever) en Tim “Ripper” Owens (ex-Judas Priest, in een duet op “Remission Of Sin)“. Het merendeel bestaat uit powermetal met de nodige overeenkomsten met Primal Fear. Daarnaast komt de happy metal nog even langs met “Saints Of The Rock”. Ook komt er een aantal songs voorbij waarbij Scheepers minder op power en meer op dreiging in de stem vertrouwt. Terecht, want “Doomsday” behoort tot de hoogtepunten van het album. “Back On The Track” en “Play With Fire” laten dan weer goed horen waarom hij ooit bijna de opvolger van Rob Halford bij Judas Priest was, en alsof dat nog niet genoeg is covert hij ook Priest´s “Before The Dawn”. Met succes, mogen we wel zeggen. Aan het slot verrast Scheepers nog met een tokkelballad. Dit album klinkt alsof Scheepers zich jaren heeft zitten verheugen op zijn solo-album. Dat mag u nu ook doen.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *