Black ‘n’ Blue – Hell Yeah!

Black 'n Blue - Hell Yeah!Black ‘n’ Blue was een van de bands die in de hausse aan hairmetalbands van de jaren tachtig ook een graantje meepikte, maar hun voornaamste claim to fame is dat hun gitarist, Tommy Thayer, tegenwoordig gitarist is in Kiss. Over Hell Yeah!, het nieuwe Black ‘n’ Blue-album, hebben ze maar liefst acht jaar gedaan. Zanger Jaime St. James vertrok namelijk tussentijds naar collega’s Warrant, als (uiteindelijk tijdelijke) vervanger van Jani Lane. Muzikaal zit Black ‘n’ Blue niet zozeer in de Kisshoek, als wel in die van de oude Mötley Crüe: popsongs in een rockjasje. De composities zijn op het eerste oog prima, maar hangen te vaak aan elkaar van de clichés (“Hail Hail”), om niet te zeggen dat er wel heel nadrukkelijk leentjebuur wordt gespeeld – de riff van de titelsong kennen we al van AC/DC’s “Whole Lotta Rosie”. Qua productie en uitvoering is er weinig op aan te merken. De gitaren staan lekker naar voren gemixt en ze hebben genoeg ervaring om het ruig en toch radiovriendelijk te laten klinken. Jammer genoeg wordt de vaart uit het album gehaald door het flauwe geintje “Jamie’s Got The Beer”, dat in de studio vast leuk was, maar op het album bijna een minuut verprutst en de sfeer eruit haalt. Afsluiter “Tribute To Stephen Hawking” is ook al zo’n pijnlijk mislukt geintje, waar gebruikt wordt gemaakt van een mechanische stem. Humor om te lachen, blijkbaar. En zo belandt Hell Yeah! alsnog aan de verkeerde kant van de streep.


mij=Frontiers / Rough Trade

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *