Mr. Love And The Stallions – Playgrounds

Mr. Love And The Stallions - Playgrounds@#%&#%! M’n externe harddisk met muziek is gecrasht, met medeneming van recensiebestanden én betaalde digitale muziek. En ja, ik was al een hele tijd van plan wat back-ups te maken, maar ja, als er wekelijks bestanden binnenrollen is de verleiding groot dat backuppen uit te stellen. Met fatale gevolgen deze ronde. De bestanden van Mr. Love And The Stallions waren gelukkig nog terug te halen, dus die recensie kan doorgang vinden. Deze Utrechters lijken besloten te hebben een wat meer radiovriendelijke koers te varen dan op het vorige album. Zo heeft “Dino Baby Baby” veel weg van Johan en heeft “Radio 4 AM” een catchy refreintje dat ze zomaar eens een flinke zomerhit zou kunnen opleveren. Dat gun ik ze van harte, daar niet van, maar het wat melancholiekere karakter van The Cruel Art Of Gossip doet mij gewoon iets meer. Dat is echter vooral een kwestie van smaak, want ook op Playgrounds – met een bassist erbij – is goed te horen dat ze het schrijven van echte popliedjes opmerkelijk goed in de vingers hebben. Ook qua uitvoering en productie kun je eigenlijk alleen maar lovend zijn. Het heeft een lekkere 2011-retrofeel, afwisseling, dynamiek en dan ook nog eens een heel kenmerkende factor in de viool van Einar Ihle. In het kader van het Nieuwe Muzikantendom doen ze het hele traject van productie tot artwork en video’s zelf. Over de video van single “Make Love” staat momenteel op de site te lezen: “Potver…de nieuwe clip is echt te gek!!” Het tekent het enthousiasme van de band. Dat enthousiasme staat de ontwikkeling naar een heel volwassen band niet in de weg, zoals ook op Playgrounds weer blijkt. Deze jongens weten waar ze naartoe willen en hoe, zonder de pret te vergeten. Zou Jan Smeets meelezen? Ik hoop het.


mij=V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *