Williams Friestedt – Williams Friestedt

Williams Friestedt - Williams FriestedtDe Williams uit de naam is Joseph Williams, vooral bekend als zanger van Toto in wat vermoedelijk de commercieel meest succesvolle periode was – ten tijde van Fahrenheit en The Seventh One, met de hits “Pamela” en “Stop Loving You”. Ook heden ten dage is hij weer de zanger van Toto. Met de Zweedse gitarist Peter Friestedt werkte hij al eerder samen, toen nog onder Friestedts naam. Deze keer was Williams’ rol groter, vandaar de naamswijziging. Hulp is er van een stel grote namen uit de AOR- en Zweedse scene: Bill Champlin (Chicago), Randy Goodrum, Tommy Denander en Lars Säfsund (Work Of Art). Muzikaal is er dus niets op aan te merken – behalve één ding: het klinkt als de nooit uitgebrachte tweede cd van The Seventh One. Maar dan ook echt. Met openers “Swear Your Love” en “Say Goodbye” (dat ‘nanana’-koortje!) had Toto destijds prima hits kunnen scoren. Ik beschouw die jaren als de creatief minst interessante periode van Toto. Knap opgebouwde en ingespeelde songs, maar zo akelig glad dat je tandglazuur spontaan een goed heenkomen gaat zoeken. Ik heb de Toto-collectie compleet, maar juist The Seventh One staat nogal te verstoffen. Williams is een uitstekende zanger, Friestedt en consorten laten niet het geringste steekje vallen en leveren perfecte eighties-AOR af. Desondanks zal deze plaat bij mij al heel snel stof gaan vangen. Ben je daarentegen een liefhebber van Williams’ Totojaren dan kun je deze plaat blind aanschaffen.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *