House Of Shakira - HoS cover

House Of Shakira – HoS

Groeistuipen?

Toen een paar jaar geleden de boodschap kwam dat House Of Shakira afscheid had genomen van zanger Andreas Eklund had ik er een hard hoofd in dat ze hun kenmerkende sound zouden kunnen vasthouden. Eklund had een heel herkenbare, heldere stem die de sound echt iets extra’s gaf. Op het nieuwe album HoS is het voor het eerst eerst zijn opvolger Andreas Novak (ex-Mind’s Eye) die de zang verzorgt. Qua zanglijnen is er weinig veranderd en net als voorheen zijn de koortjes om van te smullen, maar hij heeft niet die volstrekte herkenbaarheid die Eklund wel had. Begrijp me niet verkeerd, hij is een prima zanger voor House Of Shakira en hij zal het oude materiaal zonder problemen aankunnen, maar de instant recognition ontbreekt. Laat ik er meteen bijzeggen dat de veranderingen niet ophielden bij de microfoon. Ook de ritmesectie is inmiddels vervangen, wat als gevolg heeft dat de funky elementen grotendeels tot de gitaarpartijen beperkt zijn gebleven. De composities zijn nog steeds uitstekend, maar ze hebben niet meer die funk/pop-bite van de voorgaande albums. Het mag duidelijk zijn: het is nog steeds een uitstekende band, maar House of Shakira heeft veel van zijn herkenbaarheid ingeleverd. Ik hoop dat het de onderlinge gewenning is en dat een volgend album een flinke stap vooruit laat horen, want HoS mist wat mij betreft (te) veel van de elementen die House Of Shakira juist liet opvallen in de zee van rockbands. Jammer!

House Of Shakira – HoS
(Lion Music / Bertus)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *