Beth Hart - Bang Bang Boom Boom cover

Beth Hart – Bang Bang Boom Boom

Fraaie waaier aan stijlen


Kevin “Caveman” Shirley werkt zich volgens mij het apezuur. Hij produceerde de afgelopen jaren Mr. Big, Joe Bonamassa, Black Country Communion, Europe en Iron Maiden, om er maar een paar te noemen. Dit jaar volgden alweer John Hiatt, Steve Harris’ solo-album en weer Black Country Communion, meestal in zijn eigen The Cave Studios. Na het prachtige duettenalbum Don’t Explain van Joe Bonamassa en Beth Hart hoopte ik er al een beetje op, en inderdaad, Shirley produceerde ook het nieuwe album van Beth Hart. Hoe dat gebeurde is onder andere te zien op YouTube, waar diverse video’s over de opnamen te vinden zijn. Het inschakelen van Kevin Shirley is vermoedelijk mede met het oog op een nieuwe poging tot (verdiende) doorbraak in de VS voor Hart. Voorganger My California vond ik wat te netjes en te braaf – al was niet iedereen het daarmee eens. Met Bang Bang Boom Boom mag de emotie er gelukkig weer zijn. En bovendien gevarieerder dan ooit. Op dit album gaat het van blues (“Caught Out In The Rain”) naar gospel (“Spirit Of God”, met blazers en handclaps) naar pop (“Thru The Window Of My Mind”, geproduceerd en meegeschreven door My California-producer Rune Westenberg), naar swing (“Swing My Thing Around”) tot wat bijna een showtune is (het buitengewoon aanstekelijke titelnummer), en van ingehouden en gevoelig tot vrolijk en uitbundig. De variatie maakt dat dit wellicht haar commercieel interessantste album is, zonder haar sterke punten in de uitverkoop te doen. Dat Hart een zeldzaam goede zangeres is mag bekend zijn, maar het moet er in de studio ook uitkomen. Op Bang Bang Boom Boom gebeurt dat. Volop.

Beth Hart – Bang Bang Boom Boom
(Mascot/Provogue)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *