Motörhead - The Wörld Is Ours Vol. 2 cover

Motörhead – The Wörld Is Ours Vol. 2

Another day at the office, maar wel een lekker kantoor

'We are Motörhead, and we play rock and roll!' Tja, wat moet je zeggen van een Motörhead-livealbum? Het rockt als een tierelier, er komt een hele bende vergelijkbare en toch weer volstrekt unieke songs voorbij en Lemmy is een Held. The Wörld Is Ours – Vol 2 – Anyplace Crazy As Anywhere Else bevat het hele optreden van Wacken Open Air (en een “op-stap-met-fans”-item op de dvd) en delen van Sonisphere en Rock in Rio, allemaal uit 2011. Omdat Wacken Open Air een volledig optreden is, zijn de songs van Sonisphere en Rock In Rio dubbelingen – “Killed by Death” staat er zelfs drie keer op. Het optreden op Sonisphere werd opgedragen aan oud-gitarist Würzel, die een dag eerder overleed. Daarnaast wordt “In The Name Of Tragedy” door een breed grijnzende Lemmy opgedragen aan William fucking Shakespeare. Met niet minder dan 28 tracks kan het ook bijna niet anders of je favorieten komen voorbij. Zeker omdat van het laatste studio-album The Wörld Is Yours alleen “Get Back In Line” en “I Know How To Die” (twee keer) worden gespeeld. De registraties op de dvd zijn adequaat, maar daar is het ook wel mee gezegd. Motörhead heeft bovendien geen uitgedachte rockshow, zoals bijvoorbeeld Iron Maiden. Het is another day at the office, waarbij overigens over de inzet niets te klagen is. De cd is voorzien van een heldere, heavy productie, precies zoals je 'm zou willen bij Motörhead. The Wörld Is Ours – Vol 2 – Anyplace Crazy As Anywhere Else heeft het dan ook gewoon niet in zich om een miskoop te zijn. Tenzij je heel erg van Coldplay houdt.

Motörhead – The Wörld Is Ours Vol. 2 – Anyplace Crazy As Anywhere Else
(UDR / EMI)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *