Les Claypool's Duo De Twang - Four Foot Shack cover

Les Claypool’s Duo De Twang – Four Foot Shack

Prikkie: Zeg, die Brian Kehoe, die met Les Claypool het Duo De Twang vormt, kende jij die? Ik ging het opzoeken en kwam eerst bij een model uit. Dat lijkt me sterk, gezien de hoesfoto…
tBeest: Haha, nee ik kende hem ook niet, maar ze zijn oude schoolvrienden. Hij speelde ook met Claypool in 2006 in Electric Apricot, de fake band van de gelijknamige film. Maar uhm, Claypool noemt Duo de Twang ‘my fuck-off vacation band’, begrijp jij waarom?
Pr: Oh wacht, het is Bryan Kehoe, met een Y. En die is, naast gitarist in zijn eigen goth country band (een watte!?), A & R Manager van Dunlop, maker van effectpedalen en zo. Electric Apricot, die film moet ik nodig eens bekijken, geloof ik. Met die fuck-off vacation band bedoelt ‘ie blijkbaar iets als ‘gewoon lekker spelen, zonder poeha en uitgebreide planning’. Zoiets als het geintrappen bij een optreden zoals je dat hoort voor “Rumble Of The Diesel”. Al doet ‘ie dat volgens mij altijd wel op het podium. Wel leuk dat ze er ook een stel covers tussen hebben gepropt, trouwens. “Man In The Box” van Alice In Chains vond ik wel verrassend.
tB: Ik moest ook hard lachen bij “Stayin’ Alive” van de Bee Gees. Het doet me ook wel wat denken aan Blaas of Glory dat ook van die guitige covers speelt, maar dan van oude hardrockcovers in fanfarestijl. Op Four Foot Shack gooit het duo ook alles door een lollige countryblues-blender, al is het kwalitatief te goed om het alleen maar een geslaagde grap te noemen. Het herkenbare gekke funky basspel van Claypool blijft toch een genot om naar te luisteren, of niet?
Pr: Nou en of! Of het nou op zijn eigen platen is, of bijvoorbeeld bij Tom Waits, je haalt ‘m er meteen uit. Je krijgt ook het idee dat Claypool gewoon doet wat ‘ie leuk vindt, of het nou van ‘m verwacht wordt of niet. Ik mag dat soort muzikanten wel. Zelfs al zijn de bekende tracks als “Boonville Stomp” en “Jerry Was A Race Car Driver” stiekem commercieel heel verantwoord. Enniewee, volgens mij mogen we concluderen dat dit een heel fijn plaatje is, met wat bekendere tracks en covers, en precies de juiste mate van Claypoolsiaans gefreak. Wat jij?
tB: Volstrekt mee eens!

Les Claypool’s Duo De Twang – Four Foot Shack
(Prawn Song / ATO Records)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *