Red Dreagon Cartel - Deceived video still

Red Dragon Cartel – Deceived

Red Dragon Cartel is de band van Jake E. Lee, wat mij betreft de meest onderschatte Ozzy-gitarist ooit. Hij moest opboksen tegen de lange schaduw van zijn zo tragisch omgekomen voorganger Randy Rhoads. Toch was hij verantwoordelijk voor het gitaarwerk van twee van Ozzy’s betere albums, The Ultimate Sin en vooral Bark At The Moon.

Na zijn vertrek bij Ozzy begon hij Badlands met Ray Gillen, die daarvoor heel kort zanger bij Black Sabbath was. Na twee albums overleed Gillen aan AIDS en raakte Lee min of meer uit beeld. Red Dragon Cartel was min of meer zijn comeback.

Nog voor het album verscheen was er al negatieve publiciteit. Zanger DJ Smith (in het verleden drummer bij Harem Scarem en gitarist bij Helix!) verknalde het eerste optreden behoorlijk door een combinatie van medicijnen en drank. Da’s beroerd, maar Red Dragon Cartel is wat mij betreft een van de betere albums van het jaar tot nu toe. Laat de opvolger maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *