Coverdale-Page – Take Me For A Little While

Led Zeppelin’s Robert Plant en Jimmy Page staan niet altijd op even goede voet. Page wil maar wat graag een Led Zeppelin-reünie, terwijl Plant lekker nieuwe dingen wil blijven doen in plaats van avond aan avond songs te zingen uit een tijd dat hij de rockgod uithing, op én naast het podium.

Van Jimmy Page snap ik het ook wel, want hoezeer hij ook bepalend is geweest voor de rockmuziek, hém is het nooit gelukt aan de schaduw van Led Zeppelin te ontsnappen. Een live-cd met de Black Crowes was leuk, maar niet meer dan dat. Zijn solo-albums waren het ook niet helemaal. The Firm, met onder andere Paul Rodgers, mag je zelfs een complete flop noemen. Drie van de vier geslaagde post-Zep-projecten waren toch weer met Robert Plant: The Honeydrippers vol. I, Walking Into Clarksdale en No Quarter. Ik zou er ook de smoor in krijgen.

Gelukkig was er nog een geslaagd project: Coverdale-Page. Het was inderdaad ergens halverwege Led Zeppelin en Whitesnake en jammer genoeg niet méér dan dat, maar toch is het album helemaal niet verkeerd. De video van “Take Me For A Little While”, hoewel uit 1993, schrééuwt jaren tachtig. Ik dacht door het decor (showbizztrap, dramatische belichting) meteen ook aan Meat Loaf.

En Jimmy Page? Die loopt inmiddels weer alle talkshows af met nu-nog-uitgebreidere-en-wéér-geremasterde Led Zeppelin-boxsets. Tja…

« »

© 2018 MetGitarenEnZo. Thema door Anders Norén.