Pat Travers Band - Live At The Iridium NYC cover

Pat Travers Band – Live At The Iridium NYC

Degelijke pret is nooit vervelend

In 2013 bracht de Pat Travers Band een prima plaat uit, Can Do, maar op dit album Live At The Iridium NYC, met dezelfde bezetting als op Can Do, is er niet één track van dat album te vinden. De opnamen dateren dan ook van net vóór dat album verscheen en bevat juist een paar tracks van voorganger Fidelis.

Gelukkig heeft Travers sowieso genoeg klassiekers om uit te kiezen, van eigen hand of covers. De eerste vier tracks zijn “Rock ‘n’ Roll Suzie”, “Getting Betta”, “Crash And Burn” en “Heat In The Street” en ook “I La La La Love You” komt nog terug in de set. Dan heb je al vijf eigen bluesrockers die nooit misstaan in de set.

Deze bezetting bestaat uit mannen die al veel met Travers getoerd hebben én ze hadden hier al een flinke tournee achter de kiezen. De band is dus goed ingespeeld en slaagt er steeds weer in energieke versies ten gehore te brengen.

Vijf van de twaalf tracks zijn covers, en ze zijn allemaal de moeite waard: Ray Charles’ “I’ve Got News For You”, Jimi Hendrix’ “Red House”, Robert Johnsons “If I Possessed Judgement Day” en de fijnste twee ter afsluiting, Creams “Spoonful” en Ram Jams “Black Betty”. Geen van beide sterk afwijkend van het origineel, maar Travers gaat altijd in de eerste plaats voor de pret en ook hier is dat weer uitstekend geslaagd.

Als je maar een of twee live-cd’s van Travers wilt hebben kun je inmiddels gewoon de cd uitzoeken met je favoriete setlist. “Boom Boom (Out Go The Lights)” en “Snortin’ Whiskey, Drinkin’ Cocaine” ontbreken bijvoorbeeld op deze cd, maar dan staan weer andere vermakelijke tracks tegenover.

Pat Travers doet op Live At The Iridium NYC precies wat hij al jaren doet: degelijke bluesrock brengen, in een mooie mix van oud en nieuw materiaal en covers. En daar is niks mis mee.

File: Pat Travers Band – Live At The Iridium NYC
File Under: Degelijke pret is nooit vervelend
File Video: [albumtrailer]

(Frontiers/Rough Trade)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *