Paul Gilbert’s Public Service Announcement

Paul Gilbert is niet alleen een hele goede een veelzijdige gitarist, hij kan ook leuk uit de hoek komen. Ooit had hij een website waarop hij foto’s van zichzelf in hardgroene eighties-uitmonsteringen van kritieken voorzag. Op One More Night In New York, het Beatlescovers-album met de band Yellow Matter Custard, liep hij ook regelmatig te grappen, zonder dat dat ten koste ging van de muziek.

Zelfs wanneer hij iets aankondigt als Public Service Announcement is het met de nodige humor.

Overigens was dit het bijproduct van een reclamefilmpje voor DiMarzio gitaarelementen. Je hoeft geen techneut te zijn om van dergelijke video’s te genieten. YouTube staat er vol mee.

Paul Gilbert vertelt in dit filmpje ook nog even over het gitaarspel op Stone Pushing Uphill Man. Als je die plaat nog niet kent, dit was mijn recensie.

4 reacties

  1. Ik heb Paul Gilbert meegemaakt tijdens een showcase op de Music & Harmony muziekbeurs in Ahoy in de jaren 90. Naast een zeer goed en allround gitarist is hij ook iemand met een zeer goed gevoel voor humor. Tijdens de demo mocht je ook vragen stellen. Zijn reacties waren van zakelijk informatief (over apparatuur), humor (Spinal Tap-momenten tijdens tournees) tot passie (zijn voorbeelden in de muziek). En liep ook nog (voor zover mogelijk) incognito over de beurs om bij andere stands/collega’s te kijken. En totaal geen capsones. Blijkbaar komt dat voornamelijk voor bij de over het paard getilde hitparade-typjes.

    1. Bij elk interview met Paul Gilbert valt in de eerste plaats op hoe *leuk* hij zijn vak vindt. Ik heb een bonus-dvd waarop Neal Morse en Portnoy het hebben over het maken van Cover 2 Cover, het coversalbum waarop Paul Gilbert meespeelde op The Osmond’s “Crazy Horses”. Morse en Portnoy zijn niet bepaald blind voor de pop- en rockgeschiedenis, maar ze zijn allebei onder de indruk van de quasi-encyclopedische muziekkennis van Paul Gilbert. Hij is dus ook een echte muzieknerd.

      Stel je voor dat het allemáál Kanye West’s zouden zijn… Huuh! ;-)

      1. Kanye West. Is dat niet zo’n talentloos type, die getrouwd is met een vrouw die haar bekendheid te danken heeft aan een privéfilmpje en daardoor een gevalletje f*cking celebrity is. :-p

  2. Het is jammer dat hij niet op 6 maart niet bij Neal Morse aanwezig is in Zoetermeer. Mike Portnoy is er wel met Randy George en Eric Gillette. Nog ff kaartje regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *