Jake Cinninger Guitar Cam video still

Umphrey’s McGee – Prowler soundcheck

In dit prachtige filmpje zie je het gitaarspel eens van een hele andere kant: van onderaf!

Umphrey’s McGee’s Jake Cinninger is de gitarist in kwestie. Wat je niet ziet, is dat hij ook nog eens twee pedalboards met zo’n vijftien gitaareffecten gebruikt. Als hij daar net zo druk mee is als met de knopjes en hendeltjes op de gitaar zelf is dat gitaarspelen ├ęcht hard werken…

Ook leuk om te zien: de Jake Blade. Cinninger ergerde zich ooit rot aan de tremolo-arm (de whammy bar) die steeds in de weg zat en bedacht een alternatief. Het resultaat is dat kromme, zilverkleurige gevalletje linksmidden in beeld – gemaakt van de tank van een Harley Davidson-motor! Net na 2 minuten in het filmpje zie je hem de Jake Blade met de muis van de hand indrukken. Ook de andere gitarist van Umphrey’s McGee, Brendan Bayliss, gebruikt de Jake Blade.

Een compleet overzicht van gitaren, pedalen en versterkers van beide gitaristen en bassist Ryan Stasik is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *