Eric Clapton – Edge Of Darkness

Het live-album 24 Nights van Eric Clapton bevat opnamen met vier bands van verschillende samenstelling. Een band met vier leden, een band met negen leden, een bluesband en band en orkest. Bij het laatste deel is de dirigent Michael Kamen, die veel met rockbands heeft gewerkt. Zo werkte hij mee aan Operation Mindcrime van Queensr├┐che en was hij dirigent van het orkest op Metallica’s S & M. Die laatste plaat was overigens geen aanbeveling, want het orkest werd er voornamelijk als een hele dure synthesizer gebruikt.

Een van de mooiste stukken waar Kamen aan meewerkte is “Edge Of Darkness”, een instrumental en de afsluiter op 24 Nights. Hier werd het orkest magistraal gebruikt in de opbouw van de track. Oorspronkelijk was het trouwens de titelsong van een BBC-televisieserie.

2 reacties

  1. Onbegrijpelijk, inderdaad. Maar goed, ik heb me er al lang geleden bij neergelegd dat niet iedereen mijn sublieme smaak heeft. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *