Liquid Tension Experiment – Rhapsody In Blue

In 2008, een decennium na de release van het debuut van Liquid Tension Experiment, gaf de band weer een aantal concerten, in de volledige bezetting met John Petrucci, Jordan Rudess, Mike Portnoy en Tony Levin. Daarbij voerden ze ook dit “Rhapsody In Blue” van George Gershwin uit.

Een van de concerten was (ongepland) in driemansbezetting, zonder Rudess, later uitgebracht als When the Keyboard Breaks: Live in Chicago. Rudess’ keyboard had kuren, waardoor hij al snel van het podium verdween en de drie anderen aan het improviseren moesten slaan. Rudess zat zo’n beetje het hele concert aan de telefoon met fabrikant Roland(!), om uiteindelijk te concluderen dat het niet te repareren was. Blijkbaar is Rudess zo verknocht aan zijn presets dat een ander keyboard geen optie was…

« »