Liquid Tension Experiment – Rhapsody In Blue

In 2008, een decennium na de release van het debuut van Liquid Tension Experiment, gaf de band weer een aantal concerten, in de volledige bezetting met John Petrucci, Jordan Rudess, Mike Portnoy en Tony Levin. Daarbij voerden ze ook dit “Rhapsody In Blue” van George Gershwin uit.

Een van de concerten was (ongepland) in driemansbezetting, zonder Rudess, later uitgebracht als When the Keyboard Breaks: Live in Chicago. Rudess’ keyboard had kuren, waardoor hij al snel van het podium verdween en de drie anderen aan het improviseren moesten slaan. Rudess zat zo’n beetje het hele concert aan de telefoon met fabrikant Roland(!), om uiteindelijk te concluderen dat het niet te repareren was. Blijkbaar is Rudess zo verknocht aan zijn presets dat een ander keyboard geen optie was…

https://youtu.be/Fkb4bf7dWvc

Een reactie

  1. Dit is een sublieme uitvoering van Rhapsody in blue. Maar ja, LTE hield eigenlijk op te bestaan na toetreding van Jordan Rudess tot Dream Theater. Ik ben bang dat het gedwongen vertrek bij DT definitief een streep heeft gezet onder LTE.

    Wat de presets van het keyboard van JR betreft. Hij heeft in tegenstelling tot zeer veel keyboardspelers in de progscene, altijd maar 1 keyboard tijdens liveoptredens. van alle keyboard die hij in zijn homestudio heeft, heeft hij presets in zijn ene keyboard.
    Persoonlijk gaat live mijn voorkeur nog altijd uit naar bv een echte Hammondorgel of gebruik van een Leslie. Daar kunnen geen presets tegenop.
    Als het gaat om vooroplopen in de ontwikkeling van keyboards zijn er 2 topontwikkelaars die ook performen. Jordan Rudess en Eric Norlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *