Saxon – Battering Ram

Terwijl generatiegenoten Iron Maiden in de studio geen fatsoenlijke plaat meer kunnen maken doordat wanhopige pogingen tot vernieuwing alleen maar resulteren in nóg langere songs, slaagt Saxon er steeds weer in behoorlijke platen uit te brengen zonder veel te veranderen. De stem van Biff Byford is natuurlijk een handelsmerk van jewelste, maar ook muzikaal is het nog steeds duchtig galopperende hardrock. Beter dan The Eagle Has Landed wordt het niet meer, maar leuk blijft het. Dit is het titelnummer van het nieuwe album, dat over twee weken verschijnt.

2 reacties

  1. Echt waar!? Mijn commentaar op The Final Frontier (http://www.fileunder.nl/archives/2010/08/iron_maiden_the_final_frontier.php) is bij deze plaat weer van toepassing: elke song was beter geweest als ze ‘m minder lang hadden laten doorsukkelen. Minuten minder lang, wel te verstaan.

    Twee jaar geleden riep Dickinson in een interview dat door de manier waarop ze componeerden de tracks op The Final Frontier te lang waren, dus ik had goede hoop. Blijken ze er qua lengte nog een tandje bijgezet te hebben… Wat mij betreft is The Book Of Souls echt een gedrocht van een album, laat staan jaarlijstjesmateriaal. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *