Billy Joel – The Ballad Of Billy The Kid

Een van de niet-gitaristen die ik erg bewonder is Billy Joel. Jammer genoeg dateert zijn laatste popplaat uit 1993. Hij is wat mij betreft een popcomponist van het niveau Elton John en Paul McCartney. En nee, dat is niet overdreven.

Zoals bijna altijd is mijn favoriete album een live-album. 12 Gardens Live was erg goed, maar er gaat niets boven Songs In The Attic, zijn eerste live-album uit 1981 waarop hij oudere songs nog eens in het zonnetje zette. Zoals “The Ballad Of Billy The Kid”.

2 reacties

  1. Ik kom net tot de constatering dat ik welgeteld 1 CD van Billy Joël in mijn collectie. Dat heeft vast te maken met prioriteiten stellen bij het aankopen van cd’s. Hoewel An innocent man, The nylon curtain en Piano man lang op mijn lijstje stonden, ben ik alleen bij Stormfront tot aanschaf over gegaan. Toch maar eens kijken op eBay.

    1. Naast de hierboven genoemde live-cd’s ben ik groot liefhebber van The Nylon Curtain, Turnstiles en Streetlife Serenade. Maar het is waar, op elke cd staan wel een paar pareltjes. En als rechtgeaard verzamelaar met volledigheidsfetisj heb ik ze dus allemaal… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *