Een band die door allerlei niet-muzikale oorzaken nooit echt doorbrak is Crimson Glory. Na twee goed ontvangen platen kwam er een poppier album Strange And Beautiful. (In tegenstelling tot de meesten vond ik het hun beste album – het zal ook weer eens niet…)

Het was het laatste album met Midnight als zanger. Hij werd vervangen door Wade Black, kwam terug als zanger en werd na alcoholproblemen alsnog uit de band gezet, waarna hij nog een aangenaam weird soloalbum uitbracht in de vorm van Sakada. In 2009 overleed hij als gevolg van niet-alcoholgerelateerde ziekte.

Crimson Glory maakte een herstart mee met Todd La Torre als zanger, die een paar jaar later Geoff Tate opvolgde als zanger bij Queensrÿche. Crimson Glory bestaat nog steeds – zij het nog zonder bevestigde zanger – en is al jaren bezig aan album nummer vijf.

“Lonely” is afkomstig van het tweede album, Transcendence.