John Sykes was de gitarist in Tygers Of Pan Tang, Thin Lizzy, Whitesnake en vervolgens Blue Murder. Even zat hij in Winery Dogs met Billy Sheehan en Mike Portnoy, maar toen de laatste erachter kwam dat Sykes bepaald niet van het snel opnemen, meteen fanatiek toeren en vervolgens weer een live-album uitbrengen was, kwam de samenwerking al snel weer tot een einde.

Na een paar soloalbums kwam de productie met Nuclear Cowboy – uit 2000! – tot een voorlopig einde. Sykes is inmiddels alweer jaren bezig aan een nieuw album zonder dat er concreet uitzicht op een release is. Ja, er was sprake van een release in 2017 onder de titel Sy-Ops, maar vervolgens werd het weer ouderwets stil. Zonde, want Sykes is een van de beste gitaristen van zijn generatie. Thin Lizzy bracht een uitstekende plaat uit met hem, Whitesnake’s grootste succes is in hoge mate aan zijn gierende gitaaruithalen te danken en het debuut van Blue Murder is een zwaar onderschatte plaat. Een stuk minder goed was het tweede album Nothin’ But Trouble, waar We All Fall Down vanaf kwam. Bad Boys, de tweede song op deze video, stond uiteraard op Whitesnake’s 1987.