John Lee Hooker – Boom Boom

Vandaag zou John Lee Hooker 101 jaar oud geworden zijn. Waarschijnlijk. 1917 wordt doorgaans als zijn geboortejaar aangehouden, maar zelf hield hij het op 1920, officiƫle stukken suggereerden dat het wel eens 1912 zou kunnen zijn, weer andere bronnen hebben het over 1915 of 1923.

In elk geval heeft hij een indrukwekkende discografie waarin de echte hits desondanks schaars waren. Een van die hits, “Boom Boom”, werd na een periode van relatieve obscuriteit gebruikt in de Blues Brothers-film in 1980 (zie video) en toch kwam het volgende studio-album pas in 1989. Dat was The Healer, een album met samenwerkingen met anderen, waaronder Carlos Santana, Bonnie Raitt en Los Lobos. Dat bleek een voltreffer en in dat decennium bracht Hooker nog verschillende succesvolle albums uit in samenwerking met allerlei muzikanten, vooral met Santana en Van Morrison.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *