Jason Becker – Valley Of Fire

Ooit was Jason Becker een shredder wiens doorbraak een kwestie van tijd was. Of misschien was die doorbraak er al. Hij was al op twintigjarige leeftijd gitarist in David Lee Roth’s soloband, als opvolger van Steve Vai. Maar nog voor de opnamen van het album A Little Ain’t Enough sloeg het noodlot toe: Becker bleek ALS te hebben en kreeg een levensverwachting van nog drie tot vijf jaar. Met kunstgrepen maakte hij het album af, maar op tournee gaan was al geen optie meer.

De meeste patiĆ«nten overlijden inderdaad snel – Toto’s Mike Porcaro, bijvoorbeeld – maar Jason Becker houdt het al bijna dertig jaar vol. Er komt binnenkort zelfs een compleet album van hem uit. Gitaarspelen kan Becker natuurlijk niet meer, maar componeren wel. Er worden een paar oude opnamen van hemzelf gebruikt, maar verder wordt er door een enorme lijst fantastische gitaristen aan meegewerkt. Alleen al op dit nummer hoor je Steve Vai, Joe Bonamassa, Paul Gilbert, Neal Schon, Marty Friedman, Michael Lee Firkins, Mattias IA Eklundh, Greg Howe, Jeff Loomis, Richie Kotzen, Gus G, Steve Hunter en Ben Woods! Op andere tracks zijn bijvoorbeeld Uli Jon Roth, Steve Morse, Joe Satriani, Guthrie Govan en Jake Shimabukuro te horen.

Triumphant Hearts verschijnt op 7 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *