Status Quo’s Francis Rossi heeft recentelijk een countryalbum uitgebracht. We Talk Too Much is uiteindelijk een samenwerking geworden met zangeres en violiste Hannah Rickard, die al met Status Quo de Aquostic-tournees meedraaide.

Die voorliefde voor country en Americana van Rossi is nooit een geheim geweest, ook al zorgde het binnen Status Quo nog wel eens voor onenigheid als Rossi weer eens zijn voorkeur erdoor drukte. De single-only track “Wild Side Of Life” was de eerste keer, “Marguerita Time” zorgde uiteindelijk voor het vertrek van bassist Alan Lancaster en op het album Perfect Remedy was de countryinvloed sterker dan de rockinvloed en werd het allemaal wel akelig luchtig.

Helaas is ook We Talk Too Much een album vol niemendalletjes geworden. Een van de songs, “Rearrange” was al bekend van een demo uit de Whatever You Want-sessies. Dat die track nooit een album haalde maar wel een van de betere op We Talk Too Much is, zegt veel…

Toch zijn er door Rossi en Status Quo met enige regelmaat wèl geslaagde uitstapjes naar de country gedaan. “Claudie” van het album Hello! bijvoorbeeld. Hier in een versie van Rossi’s soloband.