Morgen verschijnt het nieuwe album van AC/DC en ik verheug me erop. Inmiddels is er ook audio van een tweede track, “Realize”, en die is bij eerste beluistering best okee. Ik realiseer me heel goed dat de kans dat een nieuw album zelfs maar in de buurt komt van die uit de glorietijd heel klein is, maar ik hoop toch op een album dat ik met enige regelmaat uit de kast trek. We zullen zien.

Back In Black is met afstand mijn favoriete AC/DC album – zonder twijfel ook simpelweg een van mijn tien favoriete albums ever – maar een goede tweede is voor mij For Those About To Rock, een album dat volgens mij niet zo gewaardeerd wordt. Het was ook de best denkbare afsluiting van Monsters Of Rock in Nijmegen, een half leven geleden. Die kanonnen aan het einde, daar kan ook een vuurwerkshow van Rammsteinachtige proporties niet tegenop.