Queensrÿche – Della Brown

Een paar dagen geleden kwam er een cryptisch bericht van Queensrÿche-drummer Scott Rockenfield. Die is al een paar jaar niet van de partij, na een uitgelopen vermeend ouderschapsverlof. Het verhaal vanuit Queensrÿche was dat ze geen contact meer met hem konden krijgen, een tijdje geleden wist Geoff Tate te melden dat er rechtszaken liepen tussen Queensrÿche en Rockenfield en na vier jaar was er dan eindelijk een reactie van Rockenfield: “wanna hear a fun story? goes like this : ‘Contrary to any statements or interviews coming from other parties, I most definitely ‘did not’ and ‘have not’ quit, walked away, retired or abandoned QUEENSRŸCHE??!! ….unfortunately, you have not been given the facts by any means…’ a total cliffhanger right? … more soon”. (De enthousiaste interpunctie is van Rockenfield zelf.)

Kijk, ik snap best dat er spanningen ontstaan in een band, zeker wanneer zoals bij Queensrÿche de successen opdrogen. Maar je moet ook constateren dat met Chris DeGarmo, Geoff Tate en Scott Rockenfield nu de drie meest creatieve oerleden verdwenen zijn. Is dat dan nog Queensrÿche? Ik heb zo mijn twijfels.

Even iets heel anders: hoe is het mogelijk dat deze MTV-opnamen alleen op bootlegs te vinden zijn? Dat had toch al lang een officiële release moeten krijgen?

« »