Dit is een recentere track van Umphrey’s McGee, van het album It’s You uit 2018. Ook het meest recente album. Ik gok dat ze over een tijdje, als er weer getoerd kan worden, met verschillende albums kort achter elkaar gaan komen. Het blijven workaholics en ze hebben de afgelopen week online concerten gegeven vanuit drummer Kris Myers’ huisstudio, dus ze waren al op een bruikbare plek.

Bij Umphrey’s McGee weet je overigens nooit helemaal zeker hoe nieuw of oud een track is zonder twintig jaar aan setlists te checken. De heren hebben er een handje van om songs jaren live te spelen en die pas veel later – of helemaal niet – op studioalbums op te nemen. Niet dat dat heel veel uitmaakt, want waar de studioversie ongeveer zes minuten duurt, is deze doodleuk drie keer zo lang.

Grappig detail: de heren geven elkaar tijdens een optreden voortdurend aanwijzingen over welke richting ze nu weer op gaan. Ze hebben ooit een stuk van die conversaties op hun site geplaatst. Na ongeveer zestien minuten zie je Kris Myers iets in de microfoon zeggen dat verder niet voor het publiek te horen is.