Lucinda Williams – Runnin’ Down A Dream

De afgelopen tijd hebben muzikanten stevig te lijden gehad onder de coronamaatregelen. Tegelijkertijd heeft het ze ook tijd gegeven om aan nieuwe projecten te werken. Dat heeft bijvoorbeeld het derde album van Liquid Tension Experiment opgeleverd. Sommigen gaan nog een stapje verder. Zo kondigde Lordi onlangs aan nog dit jaar zeven albums tegelijk (!) uit te brengen.

Lucinda Williams nam onder de noemer Lu’s Jukebox zes sets thematisch gerangschikte songs op, die door het jaar heen zullen verschijnen. Het betreft sets Tom Petty-covers, Bob Dylan-covers en Stones-covers, en daarnaast sets met southern soul, sixties country en kerstsongs. De eerste verscheen vorige week: Runnin’ Down A Dream: A Tribute To Tom Petty. Het titelnummer kan me nog niet echt bekoren. Ja, Tom Petty had een lijzige voordracht, maar Williams lijkt daar nog een schepje bovenop te doen en ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet denken.

Er zijn heel wat video’s van de Lu’s Jukebox-sessies online te vinden, maar niet op het YouTubekanaal van Williams zelf. Zelfs haar website rept nog niet eens over deze sessies, daar is het album Good Souls Better Angels uit april 2020 nog steeds het grote nieuws.

« »