The Sweet – Set Me Free

The Sweet is een van de klassieke namen uit de Britse pop en rock. Ze begonnen als bubblegumpopbandje voor het producersduo Chinn & Chapman, gingen op eigen benen verder als glamrock- en hardrockband (met voor de hitparades in die tijd heavy tracks als “Ballroom Blitz”), gingen nog ooit de progrocktoer op maar zijn inmiddels al jaren deel van het oldies-circuit.

Lollig detail dat ik afgelopen week las over The Sweet: bijna was Graham Bonnet de opvolger geweest van zanger Brian Connolly. Net toen hij van hen een aanbod kreeg, kwam ook Rainbow om de hoek kijken.

Afgelopen december bracht The Sweet het album Isolation Boulevard uit, met nieuwe versies van oude tracks. Van de oerleden is er nog maar eentje in leven, gitarist Andy Scott, maar met zanger Paul Manzi (Arena) en lekker stevig gemixt klinkt het weer heel goed. “Set Me Free” werd al eens gecoverd door Saxon op het album Crusader.

Een reactie

  1. Dit klinkt wel erg lekker. Paul Manzi past prima bij deze muziekstijl. Mijn eerste kennismaking met Paul Manzi was Transitus van Ayreon. The sweet ken ik al een stuk langer. mijn oudere zus had vroeger al de singletjes in de begin jaren ’70.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *