Afgelopen week verscheen de Dave Grohl-documentaire What Drives Us op Amazon. Aardig, maar lang niet zo interessant als bijvoorbeeld de Sound City-documentaire of de Sonic Highways-reeks. Niettemin, Grohl weet best hoe hij een verhaal moet vertellen. (Bereid je alleen wel voor op een dramatische slechte vertaling in de ondertiteling, waarschijnlijk het gevolg van de gouden combinatie van matige vertaler, te weinig tijd en nul eindredactie…)

Het laatste Foo Fighters-album haalde helaas niet eens de kwalificatie ‘aardig’. Onlangs kwam het bericht dat een computer met AI een Nirvana-track had ‘geschreven’. “Waiting On A War” is waar die computer mee op de proppen zou komen als de opdracht was geweest een Foo Fighters-track te schrijven. In mijn recensie beschreef ik de track als “de obligate ballad, met de nadruk op obligaat”. Cliché op cliché op cliché, zelfs binnen het eigen oeuvre.