Zelf ben ik er vanmiddag niet bij, maar ik wil in elk geval op deze manier mijn steun uitspreken. In zes steden wordt een mars georganiseerd om aandacht te vragen voor de positie van evenementen. Lees vooral de site, daar staat heel helder wat de argumentatie is.

Ik vind het onbegrijpelijk dat een kabinet dat vanaf het begin van de coronacrisis de noodzaak uitsprak om ondernemers te ondersteunen blijkbaar die in de evenementensector een soort tweederangs ondernemers vindt. Zoals Hugo de Jonge al eens zei dat mensen maar een dvd’tje moesten opzetten, zo lijkt de opvatting dat kunst een linkse hobby zou zijn stevig te hebben postgevat in de gedachten van de leden van dit kabinet.

Het gaat niet alleen om de bandjes en de organisatoren. Het gaat ook om technici, roadies, cateraars, beveiligers en noem het maar op. Veel van hen zijn zzp’ers en dus ondernemers. Toch laat dit kabinet, dat zo graag ondernemers gebruikt als argument voor elke beleidsbeslissing, hen keihard vallen.

Ja, het ging in eerste instantie goed fout toen er heel veel regels werden losgelaten. Maar het zijn nu de evenementen die daarvan de schuld krijgen, terwijl het het kabinet zelf was dat veel te veel regels ineens losliet en zelfs met het stupide “Dansen met Jansen” op de proppen kwam.

Dit kabinet geeft geen ruk om cultuur, dat is de enige conclusie. En dat is een hele trieste constatering.