Nirvana – Where Did You Sleep Last Night?

Een paar dagen geleden had ik het hier over Ram Jam’s “Black Betty”, maar er is nóg een Lead Belly-track die bijna iedere pop- en rockliefhebber zal kennen. “Where Did You Sleep Last Night?” is één van de vier titels waaronder dit nummer bekend staat. “In The Pines” is de oudste naam, en de oorspronkelijke song is samengesteld uit twee traditionals, “In The Pines” en “The Longest Train”.

De vier titels van dit nummer zijn “In The Pines”, “Where Did You Sleep Last Night?”, “My Girl” en “Black Girl”. De laatste was de titel die Lead Belly gebruikte en dat was ook de versie die Nirvana ten gehore bracht. Een ingewikkeld verhaal bij een eenvoudige maar krachtige track.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *