Als ik heel eerlijk ben heb ik het laatste album van The Dead Daisies, Holy Ground, veel minder gedraaid dan ik verwacht had. Ik vermoed dat dat te maken heeft met het feit dat het vaak toch als een soort Glenn Hughes-soloalbum klinkt. Dat Hughes zo’n herkenbare stem heeft kan ‘ie ook niets aan doen, maar ook compositorisch is hij vrij overheersend in deze band. Wanneer hij ouder materiaal zingt is dat vanzelfsprekend minder het geval.

Vanwege de aankomende Europese tournee (vanaf juni) hebben ze een livetrack uitgebracht met wat tegenwoordig een visualizer is gaan heten: geen echte livebeelden, maar meer dan alleen een lyric video. “Long Way To Go” stond op het Make Some Noise-album, met John Corabi als zanger.

Onlangs verscheen er trouwens op Twitter een filmpje van Glenn Hughes, die materiaal voor een nieuw album aan het inzingen is.