Afgelopen week bracht Status Quo een nieuwe 3cd-verzamelaar uit, Quo’ing In – The Best Of The Noughties. Volgens de platenmaatschappij een overzicht van materiaal vanaf 2000, vanaf het album Heavy Traffic. De coversalbums Famous In The Last Century en Riffs zijn niet meegenomen, de zes studioalbums en de akoestische Aquostic-albums wel.

De eerste cd is min of meer een normale verzamelaar en die is best okee, ook al staan daar ook tracks op van Under The Influence uit 1999. Op de volgende twee cd’s is wel iets aan te merken. B-kantjes van singles en zo is prima, maar er staan plots ook twee tracks op van het coversalbum Don’t Stop uit 1996. Blijkbaar om de namen The Beach Boys en Brian May mee te kunnen nemen in de publiciteit – hoewel Don’t Stop bepaald geen artistiek hoogtepunt was, en dan zeg ik het nog voorzichtig. De meegenomen Aquostic-tracks zijn oorspronkelijk ook van voor 2000. En niet voor het eerst zijn “Caroline”, “Paper Plane” en “Rockin’ All Over The World” weer eens opnieuw opgenomen. Tot slot is er nog een live-cd uit de In Search Of The Fourth Chord-tour, maar zónder tracks van dat album en met maar één track van na 2000. En zo komen toch weer bijna alle bekende tracks voorbij. Hoezo fantasieloos?

Een van de betere singles van na 2000 is “The Party Ain’t Over Yet” van het gelijknamige album. Geschreven door John David, die vanaf de jaren tachtig al meer singles schreef voor Status Quo.