The Jimi Hendrix Experience – Voodoo Child (Slight Return)

Twee jaar geleden verscheen het album Live In Maui. Misschien geen onmisbare toevoeging aan de discografie, maar wel een geslaagde.

Tegelijkertijd verscheen toen de documentaire Music, Money, Madness…Jimi Hendrix In Maui. Die documentaire is vanavond om 22.00u op BBC2 te zien. Die documentaire laat beelden van het concert zien, maar gaat ook over het project waar deze opnamen eigenlijk voor bedoeld waren, de film Rainbow Bridge. Hendrix’ manager Michael Jeffery had financiĆ«le problemen en dacht veel geld te verdienen met dit project, een moeizaam verhaaltje dat opgeluisterd moest worden met veel beelden van Hendrix. Dit concert werd speciaal voor de film georganiseerd in een veldje op Maui op een nogal kaal, geĆÆmproviseerd podium en met publiek dat op sterrenbeeld ingedeeld was…

Er ging nogal wat mis met de registratie, zodat drummer Mitch Mitchell later nog de nodige partijen opnieuw moest inspelen. Voor Rainbow Bridge was dat te laat, met als gevolg dat er slechts zeventien minuten aan optreden (van twee sets van zo’n vijftig minuten) in de film terechtkwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *