Toehider – The Hoarder

Bandjes uit de categorie ‘leuk en stronteigenwijs’ komen in Australië vaak terecht bij Bird’s Robe Records. Eerder besprak ik hier albums van Closure In Moscow en Troldhaugen die bij dat label uitkwamen.

Toehider is nog wat opmerkelijker dan die twee. De band bestaat uit multi-instrumentalist Michael Mills (hier vooral bekend van bijdragen aan Ayreon) en artiest Andrew Saltmarsh. Die laatste hoor je dus nergens op het album, maar zijn artwork ligt aan de basis van alle visuele uitingen. Mills doet vrijwel alles op het album in zijn eentje – en hoe. Luister voor de gein eens naar zijn versie van Kate Bush’ “Wuthering Heights”. Net zo hoog uitgevoerd als in de versie van La Bush!

De titel “The Hoarder” zul je overigens vergeefs zoeken op het album I Have Little To No Memory Of These Memories dat op 25 november hier uitkomt. Het album bestaat namelijk uit één track van 47 minuten en 47 seconden, “I Have Little To No Memory Of These Memories”. “The Hoarder” is een titel die alleen is meegegeven aan deze video van een sectie van dat ene nummer.

Binnenkort een recensie van het album hier en op Rockportaal.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *