Nooit geweten dat hier een video van bestond. Dit is een van de leukste nummers van het album Line-Up, opgenomen tussen Bonnet’s periodes in Rainbow en de Michael Schenker Group. Op het album waren vooral allerlei mensen uit en rond Whitesnake en Status Quo te horen. In deze video zie je onder andere Cozy Powell, Jon Lord en Micky Moody.

Toch kan het niemand ontgaan dat de slaggitaar op deze Chuck Berry-cover van Status Quo’s Rick Parfitt was. Powell en Moody (op slidegitaar) waren daadwerkelijk op deze track te horen, Lord voorzover ik weet niet, hoewel er in de liner notes alleen een synthesizer vermeld staat en geen tinkelende piano. Vergelijk deze versie eens met het origineel. Bonnet c.s. hebben het nummer een stuk leuker gemaakt: sowieso is het veel meer een rocknummer geworden en de frasering van Bonnet is vele malen beter dan bij Chuck Berry’s hoempadeun.

Update: “Nooit geweten dat hier een video van bestond.” Toch wel, want zeven jaar geleden bleek ik ‘m ook al eens gepost te hebben. Nou ja, fijne nummers kun je niet vaak genoeg horen.