Foo Fighters – Rescue You

Het nieuwe album But Here We Are is misschien niet zo slecht als zijn voorganger Medicine At Midnight – dat was ook wel moeilijk geweest -, maar net zoals op dat album wordt er zelden geprobeerd iets anders te doen dan op eerdere albums. Lekker op veilig spelen, ook als dat betekent dat je in een hele smalle bandbreedte blijft opereren. Ik blijf er bij dat ze op Concrete And Gold een geweldige aanzet hebben gegeven om eindelijk eens uit het keurslijf te breken en dat het zonde is dat ze dat nooit een vervolg hebben gegeven.

Op één aspect blinkt But Here We Are wel uit: op de onbenulligheid van het concept van de album art. Alle belettering (álle belettering: voorzijde, achterzijde, rug, tekstvel) is wit op wit, waarbij de tekst alleen een wat andere soort bedrukking heeft. Je moet dus alles op de goede manier in het licht houden om het überhaupt te kunnen lezen – en wanneer je op wat voor manier dan ook slechtziend bent, kun je het sowieso vergeten. Het doet wel denken aan de begindagen van het internet, toen sommige websites simpelweg niet werken als je met een andere browser dan Internet Explorer langskwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *