Vandaag kwam het bericht dat Bernie Marsden is overleden. Misschien niet de bekendste naam, maar zijn cv zegt iets anders. Hij begon bij UFO, stapte over naar de soloband van Cozy Powell, een paar jaar later naar Paice Ashton Lord en hij werd vervolgens aanbevolen voor Wings, de band van Paul McCartney.

Marsden koos voor een andere band: Whitesnake. Hij speelde mee op de eerste zes albums (hij schreef bijvoorbeeld mee aan “Here I Go Again”) en het magnifieke livealbum Live…In The Heart Of The City. In het vervolg van zijn loopbaan zou hij nog veel met Whitesnake-collega Micky Moody werken, bijvoorbeeld in The Moody/Marsden Band, M3 en The Company Of Snakes.

Ook solo bracht hij nog veel uit, variërend van poprock/AOR tot blues. In 2021 en 2022 bracht hij zijn laatste werk uit, de Inspirations-trilogie met voornamelijk bluescovers op de albums Kings, Chess, en Trios. Op Chess stond deze cover van Muddy Waters.

De Inspirations-trilogie was een mooi slotakkoord van een prachtige carrière.