Gisteren was op Canvas de documentaire Forever Young, over de broers George, Angus en Malcolm Young. Tenminste, dat was wat de omschrijving zei. In de praktijk viel het nogal tegen. Heel weinig over Vanda & Young, het producersduo, heel weinig over hoe nou de songs tot stand kwamen en hoe de verdeling was tussen Malcolm en Angus en heel weinig over het toch essentiële spel van Malcolm. Malcolm werd vooral neergezet als de regelaar achter de schermen. Eén dingetje wist ik nog niet: hoe de naam AC/DC tot stand kwam.

Angus zat te prutsen met akkoordenschema’s. Op enig moment had hij het schema A-C-D-C en dat bleek te werken. Vervolgens bedacht hij een titel voor wat hij net bedacht had en dat was “High Voltage”. High Voltage, stroom, AC (alternating current, wisselstroom) en DC (direct current, gelijkstroom), AC/DC.

Het akkoordenschema A-C-D-C hoor je onder het refrein.