Kula Shaker – Natural Magick

Kula Shaker brak in 1996 door met het debuut K. Voorman Crispin Mills kwam echter in een tabloidstorm over vermeende nazisympathie├źn terecht, aangezwengeld door een niet zo handige opmerking over de swastika – van oorsprong uit de Indiase cultuur en zeker niet met de betekenis die de nazis er als het hakenkruis aan gaven. Kula Shaker had tracks als “Tattva” en “Govinda” op het debuut staan en gebruikte ook Indiase zanglijnen en muzikale thema’s, dus het was duidelijk welke betekenis Mills bedoelde. De publicitaire schade was echter groot en na het tweede album kapte de band ermee in 1999.

In 2004 werd de band weer opgericht en twee jaar geleden was zelfs de oorspronkelijke formatie weer compleet met de terugkeer van toetsenist Jay Darlington. Die formatie heeft net een nieuw album uitgebracht. Het heet Natural Magick en de titeltrack laat horen dat ze niets hebben ingeleverd van hun oorspronkelijke sound.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *