Bernie Marsden en Jaime Kelly – Invisible

In augustus vorig jaar overleed bluesgitarist en misschien wel de belangrijkste gitarist in het bestaan van Whitesnake, Bernie Marsden. De definitieve masters en het artwork van een nieuw album had hij net daarvoor goedgekeurd. Daarmee werd Working Man een postuum album.

Na de fijne thematische bluescoversalbums Kings, Chess en Trios was Working Man weer een album vol eigen werk. Hoewel, er is een limited edition met bonusdisc die ook vier versies van Whitesnake-tracks en een Robert Johnson-cover bevat. Hij bleef toch vooral een bluesman en die doen nooit zo moeilijk over covers.

Bij de poprocker “Invisible” nodigde hij zangeres/gitariste Jaime Kelly uit Nashville uit. Het doet mij wat denken aan het steviger werk van Shania Twain, vooral omdat Kelly’s stem in hetzelfde bereik lijkt te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *