De La Soul – Me Myself And I

Tot mijn verbazing had ik deze hier nog nooit geplaatst, terwijl hun debuut 3 Feet High And Rising toch een van de eerste hiphop-cd’s was die ik in huis had. Nou ja, dan is de aankondiging van de 35th Anniversary-release een mooie aanleiding.

Ze vielen prettig uit de toon, met niet alleen een laidback soort hiphop, maar ook een afkeer van de rap-clich├ęs van blote vrouwen, wapperen met geld en grote auto’s op de achtergrond. Zowel in de tekst als in de video is dat duidelijk. Het hoesontwerp was al even ongewoon, met felgele en roze achtergronden met bloemetjes.

De rapper van dienst op grootste deel van deze track, Trugoy The Dove (in bandverband ook wel Plug Two of Dave genoemd), overleed helaas vorig jaar. Hij was echter al lang afwezig bij optredens vanwege hartproblemen. Gelukkig hebben we “Me Myself And I” nog, met samples van The Ohio Players en Funkadelic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *