Fishbone – Party At Ground Zero

Goed, er was wat onduidelijkheid de afgelopen dagen, maar dat het onrustig was in het Fishbone-kamp was duidelijk. Het blijkt dat er al lange tijd onenigheid was tussen oerleden Norwood Fisher en Angelo Moore, de enige twee die al die tijd in de band zaten. De band bestond verder uit de weer teruggekeerde medeoprichters Christopher Dowd en Walter Kibby, naast drummer John Steward en gitarist Mark Phillips. Naar verluidt had Fisher in de loop der jaren intern de macht gegrepen en wilden Moore en Dowd weer medezeggenschap en vaker muziek uitbrengen. Toen Fisher liet weten het prima te vinden zoals het ging, kwam er een bericht vanuit Moore en Dowd dat de band verder ging zonder Fisher, Kibby en Steward. Fishbone zou op tournee gaan met Primus en Coheed and Cambria, maar werden van de tournee gehaald. Inmiddels heeft Fisher gerechtelijke stappen genomen, dus voorlopig blijft het onrustig.

Nou was er al lange tijd geen goed nieuws of goede muziek verschenen uit het Fishbone-kamp, dus het was mij ook geheel ontgaan dat er vorig jaar nieuwe muziek was verschenen. Een EP die Fishbone heet – net zoals hun eerste EP uit 1985, waarop dit “Party At Ground Zero” stond. Om het makkelijk te maken hebben ze ook nog eens vrijwel dezelfde hoesafbeelding gebruikt, terwijl er toch echt nieuw materiaal op staat…

Deze versie van “Party At Ground Zero” komt overigens van het album Fishbone Live uit 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *