The Crimson ProjeKCt – Thrak

In allerlei bezettingen met ergens ProjeKCt in de naam hebben verschillende leden van King Crimson tournees ondernomen en live- en studioalbums uitgebracht. Er is zelfs een apart Wikipedia-lemma aan gewijd. Deze week kreeg ik twee albums van ProjeKCt Two te pakken, met als bijzonderheid dat Adrian Belew daarop geen gitaar speelt (dat is voorbehouden aan Robert Fripp en Trey Gunn), maar drums!

The Crimson ProjeKCt was met Adrian Belew (deze ronde wel op gitaar), Tony Levin en Pat Mastelotto. Verder waren van de partij touchgitarist Markus Reuter (die samen met Levin en Mastelotto in de band Stick Men zit), en de twee andere leden van het Adrian Belew Power Trio, bassiste Julie Slick en drummer Tobias Ralph. Het was daarmee het enige ProjeKCt zónder opperhoofd Robert Fripp.

“Thrak” is uiteraard het titelnummer van het gelijknamige King Crimson-album, waarop Belew, Levin en Mastelotto ook present waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *