The Housemartins – Happy Hour

Vorig weekend was zanger en songwriter Paul Heaton te zien op Glastonbury. Bij deze song was ook Norman Cook van de partij, die na zijn tijd in The Housemartins verder ging als Fatboy Slim. Nadat The Housemartins uiteenviel na twee albums (en een joekel van een hit met de รก capella Isley Brothers-cover “Caravan Of Love”) ging Heaton met drummer Dave Hemingway en een van de roadies verder met geweldig geschreven popliedjes in The Beautiful South. Die band hield er in 2017 mee op – met in de persverklaring als reden “musical similarities”. Sindsdien treedt Heaton op als soloartiest.

De term janglerock past hier wel bij en ook de vergelijking met The Smiths is niet gek. Met dien verstande dat Heaton’s teksten ook bij serieuze onderwerpen bescheiden en humoristisch bleef. En dat Heaton geen extreem-rechtse engnek is geworden, natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *