Terra Nova – Escape

terra_nova-escape.jpgEven denk ik te maken te hebben met een cover-cd. Okee, de titel Escape zal vaker voorgekomen zijn dan bij Journey, maar het zou wel heel toevallig zijn als de eerste vier titels “Long Live Rock ‘n’ Roll” (Rainbow), “Rock Bottom” (UFO), “Hold The Line” (Toto) en “Heaven Knows” (Robert Plant) bekend klinken. Maar verdomd, het zijn gewoon nieuwe nummers van Terra Nova. Terra Nova is de band van de broertjes Fred en Ron Hendrix en Gesuino Derosas en een voortzetting van het Terra Nova dat halverwege de jaren negentig drie cd’s lang behoorlijk succesvol was. Vooral in Japan en dat is niet vreemd. Terra Nova zit namelijk in hetzelfde straatje als Robby Valentine, die in Japan aanzienlijk succesvoller was dan in ons eigen kikkerlandje. Frontiers-baas Serafino Perugino vroeg de Hendrix-broers weer een Terra Nova-cd te maken, naast hun werk in de band Aquila. Zo gezegd, zo gedaan, en het resultaat is een melodieuze pomprock-cd van vaderlandse bodem. Veel toetsen, kamerbrede koortjes en vooral de licht hese zang van Fred Hendrix domineren deze cd. Gitarist Derosas mag zo nu en dan ook flink tekeer gaan, zodat voor dit genre precies de juiste mix van stevig en melodieus gevonden is. Maar compositorisch valt het allemaal nogal tegen, de songs willen alsmaar niet beklijven. Naast een paar echt zwakke broeders, is het probleem meestal de originaliteit van de melodie├źn. Een Europe-piano-introotje hier, een Valentine-snik daar, een Survivor-slagpartij. Te vaak heb je het idee het al twintig keer eerder gehoord te hebben. Jammer…


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *