Allen-Lande – The Battle

allen_lande-the_battle.jpgIn de zakenwereld wordt nogal eens met de term “synergie” gesmeten om een beslissing door te drukken. In goed Nederlands betekent dat dat het geheel meer is dan de som der delen. 1 + 1 + 1 = 4, zoiets. Maar ze vertellen er meestal niet bij dat 1 + 1 + 1 soms ook gewoon 3 kan zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval bij The Battle, een project van Allen-Lande. Ja, dat zijn Russell Allen van Symphony X en Jorn Lande van Masterplan en Millenium. Wacht even, 1 + 1 + 1 was het toch? Jazeker, die derde 1 staat voor Magnus Karlsson, gitarist, bassist, toetsenist, co-producent ├ęn voornaamste songschrijver voor dit project en eerder dit jaar een van de drijvende krachten achter de fijne debuutplaat van Starbreaker. Het spreekt voor zich dat de zang van de heren Allen en Lande op de voorgrond staat. Een deel wordt gezongen door Allen, een deel door Lande en de rest zingen ze samen. Het is zeker een aangenaam plaatje geworden, vol Journey-achtige rock. Met deze drie namen zou echter je verwachten dat het een echte topper geworden zou zijn en dat valt een tikkie tegen. Technisch is er niets op aan te merken, de heren zijn allen bovengemiddeld goede muzikanten. Ook muzikaal en compositorisch zit het allemaal best snor. Ik kan me desondanks niet aan de indruk onttrekken dat Karlsson gewoon wat lades heeft opengetrokken om te kijken wat daar nog aan songs in lag en Allen en Lande daar nog wat overheen gezongen hebben. Het gevolg is dat dit een prima plaat is van prima muzikanten, maar niet van het niveau dat je zou verwachten.


mij=Frontiers / Rough Trade

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *